Penjelasan Blogger Versi Ngapak- masyis

April 03, 2017
Penjelasan Blogger Versi Ngapak

Edisi Wong ndesa Melek Internet

Setelah revolusi digital telah berhasil di lalui sekarang saatnya dimana-mana banjir teknologi digital contoh handphone saja dari model A sampai Z tersedia. Konsumen terkadang malah bingung dengan selera karena efek promosi prodak dan juga dalam kenyataan ada harga yang kurang bersahabat dengan isi dompet dan kemampuan individual.
Handphone dan smartphone saat ini menjadi khalayak yang menyerupai tangan ke 3 dari tangan kedua ini yaitu tangan kanan dan kiri ketiga adalah Handphone. Terbukti dari susahnya meninggalkan dia dalam kesendirian bahkan tidur dan bangun tidur pun jadi prioritas utama. Teknologi digital tidak bisa di bendung terus ber-reproduksi setiap minggu dan bulan dari berbagai varian dari yang suka makan listrik, pulsa ,kuota dan yang gak doyan listrik. Teknologi digital walaupun dalam kenyataan ada orang yang enggan untuk menyentuh untuk mengetahui dan memahami (So Katro)

Ceritane……..

Mulai dari pagi Kang Gombloh dan Pak Lik Masyis Sudah berada di sawah untuk memepersiapkan lahan yang akan di tanami padi (minggiri). Tak terasa jam sudah menujukan setengah 12 Siang, akhirnya berdua bersepakat untuk beristirahat sebentar di bawah pohon pisang sebelum melanjutkan pulang untuk solat dluhur…..

#Jamane WIS MAju
Gombloh : "Kesel ya Lik panase cemeter temen dadi nang mbun-mbunan rasane kremed-kremed, huh……………".

Mayis : "iya kang . Kie nginum ndisit mbok dadi mandan adem.."

Gombloh : "iya ndi ngeneh wedange".

Sewise wong loro nginum wedang sing sangu kas umah karo suasane Mandan adem, teruse  gombloh mbukak pembicaraan ?

Gombloh : Lik siki lah jamane serba teknologi kabeh , ngundang wong ya karo gari pencet “oke-oke”,  aweh kabar ya gari ngirim pesan ora mawian kongkon ewong kayane wis  serba teknologi kabeh.  Arep foto ya kepenak gari cekrek ora tuku klis-klisan kaya mbiyen.Tuku klambi ya gari tilik meng hape ora meng tokone langsung, ngerti-ngerti wis tekan. Pokoke apa-apa wis kepenak ora kaya tahun 90-an mengisor ? terus ana sing tek gumuna kang ?

Masyis : "apa sing di gumunna mbloh ?".

Gombloh : "Ana mobil bisa mabur ?".

Mayis : "masa mbloh (kaget), sing temen rika ? masa ana mobil-mobil bisa mabur mbloh ya lucu rika ?".

Gombloh : "temen kang long aku nonton tv koh nang Tr**nsTV pas acara CNN Indonesia ?ngonoh di sercing dewek mbok ora ngandel rika !, nek ora salah mobile jenenge Pop-Up jere sih nek dalane lagi macet lah mobil kue bisa mabur… intine mengurangi kemacetan mbok".

Mayis : "Pop es mbok Mbloh kan anyes…. ya engko, bar bali kas sawah tek geletine, tapi apa payu yah nek di impor meng negarane dewek. Nek dipikir… ya mbloh ! giline dewek kan akeh kabel, seumpamane nek agi macet, terus mobile arep mabur malah kesanggret kabel malah njeblugi ewong mbloh.. nek ora kesang-sang nang wit hahhahahaha"

Gombloh : "hahahaha rika lah ana-ana bae luh kang ?".

Masyis : "ya ngonoh tulih akal nek ora kepengin domaih nang wong se Rt".

Gombloh : "hahahahhaha".

Masyis : "negarane dewek kayane urung  ngijinaken tuku, nek ana mobil bisa mabur, kudu ganti tiang Pendem disit karo wit-witane sing nang pinggir gili di tegori men ora ana kesanggret. Hahahah".

Gombloh : "hahahah, ya ya ya… eh kang .. Paijo siki siki nyambi ngapa ? ujarku otak atik hape baen ?".

Masyis : "gelet randa mbok mbloh hahahahah".

Gombloh : "serius kie  kie kang".

#Blogger Sih kerjanan APA?
Masyis : "oh paijo…… siki lagi belajar dadi blogger tapi tujuane mengarepe arep gawe toko online mbloh ?"

Gombloh : "kayanu beres temen  kang Paijo Siki ?".

Masyis : "Lagi proses belajar mbloh ya semoga bae dadi. Nek jalan singkat ya akeh kayane dene tuku, nggawekna, apa melu numpang adol tapi ya larang terus paijo pengin sing gratis nek bisa sukur sing cepet ngasilna duwit".

Gombloh : "oh ya mau blogger sih apa kang ?".

Masyis : "blogger asline kas kata Blogspot, kadang ana sing duweni website disebut blogger sebabe tekane Blogspot meng indonesia lewih disit. Dadi akeh-akehe wong indonesia bisa website kas blog disit. Lah sing duwe blog jenenge blogger tumpangane jenenge blogspot.com"

Gombloh : "Ooooh blogger kue sing awalane duweni blogspot ya Lik lah sing mburine com coman kue sih ?".

Masyis : "Iya Kang, blogger atau blogspot kue ,tumpangan layanan gratis  kas mbah google nggo babagan nulis karo nge-pos, mbuh nge-pos video apa foto , sing mburine com kue domain  (TLD) wis tekan kono sit".

Nek wis rampung kie kena di waca : Mengenal Google lebih Dekat

Gombloh : "lah kok malah yekan kono disit ! miki maksude tumpangan layanan gratis apa kang ?".

Masyis : "tumpangan gratis kue, tumpangan sing asih ana embel-embele, contone paijo.blogspot.com. karo paijo.wordpress.com. tulisan blogspot karo wordpress kue jengene embel-embel tumpangan. Nek gratis embel-embel wajib melu , jenenge baen numpang mbloh.. hahah".

Gombloh : "hahahah lah nek gratis berarti monine kaya “ gombloh.blogspot.com. lah nek ora gratis ?".

Masyis : "ngeneh seket ewu jere ora gratis haha. ya mbayar mbloh ngko nek embel embel blogspot di guang".

Gombloh : "maksude kang ? apa embel-embele bisa diguang , kaya dene jenenganku  ku tok, emmm …..  gomblohganteng.com".

Masyis : "ya bisa baen tapi eman-eman nek seumpama kepengin belajar, nek diguang kudu  mbayar  jasa sewane, gratis bae  gelem ulih bayaran kas google mbloh?
Nek arep tuku com (domain) kecuali nek koe wis paham meng dunia blog lah, apa duwe perusahaan nek ora wis duwe usaha dewek nggo toko online, apa rika wis kelewian duwit hahaha"

Gombloh : "lah gunane nggo ngapa Blog kue kang ?, eh mau uwis je nang duwur klalen. Terus  apa dewek bisa ulih duwit kang kas blog kue kang, nek bisa kepriye carane ………

Waca nek kepengin info lengkape : Darimana duwitnya Blogger dan Travel Blogger.

Masyis : "ya bisa mbloh Salah sijine Kas google dewek kas layanan google Adsense ning ana syarate sebelum ulih akun google adsense, blog ya bisa di dadekna catatan pribadi, toko online, tulisan berita, tulisan hobi, tulisan teknologi"
#ADSENSE

Gombloh : "Google Adsense apa maning kue kang ?".

Masyis : "Adsense kue kaya sebangsa Rekening tapi ana itungan penghasilane (saldo berjalan ) padapatane kas itungan klik iklan pembaca atau pengunjung. Kabeh mau sumber  iklane kas mbah google. Sing ngregani iklan ya google terus ana itungane nek google adsense 68% nggo dewek lewihe 32 % nggo google.

Adsense Kue di bagi loro siji Hosted nomor loro Non Hosted
Nek Hosted bisane nggo patnere google tok kaya dene blogspot karo youtube.
Lah Nek Non Hosted kue bisa digunakna nang website sing mburine domain mbayar com. Net .id karo bisa digunakna nang Blog karo Youtube. Cara gampange akun non hosted kue lewih akeh manfangate ketimbang adsense Hosted tok.tapi bayarane pada baen Hosted karo Non Hosted 68%

Gombloh : "lah syarat men ulih google adsense piye lik ?".

#Kepriye carane ulih akun Adsense ?

Masyis : "NOMER 1. TUKU nomer 2 GRATIS. Nek tuku siki pasarane larang kayane pasarane Google AdSene Non Hosted  nek Indo Tekan 2 juta tergantung kualitase adsnense lik…".
Sing Nomer 2 Gratis ora MBAYAR jenenge Google Adsenese Hosted nggo rika pada bae rik 68%, nggo google 32 %. Tapi akun Bisa dirubah Kas Adsense HOSTED meng Non HOSTED Gratis Tapi Ana Tahapane Maning Kaya dene kudu di Review ping Pindo nang teame mbah google".

Gombloh : "eman-eman je kang 2 jutanan. Mending nggo tuku sawah tahunan.hehe".

Masyis : "ya wis sing gratis baen gawe blog garatis terus daftarna meng Adsense non hosted disit terus meng non hosted nek bisa".

Gombloh : "lah priye carane Lik men tulisane dewek di trima nang google Adsense :
Masyis : kaya kie mbloh kurang lewihe".

Syarat  Pendaftaran Google Adsense Kurang lewih kaya kie :

1. Kudu se-tema ora kena campur-campur kaya dene hoby karo berita, karo music, karo wisata lewih apike se-tema sebabe nangapa men keton resmi karo mesin google ya ora bingung mbok ndarani virus  spam blogmu . temanae nek bisa sing urung ana nang google (lebih baik). Pilihlah tema yang anda sukai dan jangan biarkan tema  menyulitkan anda di masa depan

2. Minimal artikel 700-1000 kata udu huruf loh mbloh. Kira-kira nek ngetik ya 2 lembar nang word atau komputer, (saran karena tidak ada ketentuan)

3. Artikele ya berkualitas  dan Unik (maksude unik meski judule pada tapi beda isnine) karo Ora kena kopi paste nyolong kas blog-e wong lia. kudu nulis dewek nek nyonto ulih tapi di tulis maning karo kata-katane di tambahi. Ati-ati  mesin google pinter loh ora bisa di lombo ndi tulisane dewek , ndi tulisan anu nyolong atau Kopi paste. Google sengit nek kopi paste terus akeh-akeh ya konangan ngonoh  (wajib)

5. Kira-kira pendaftaran google Adsene ya nek bloge wis ngumur paling ora 3 wulan. Biasan google ngrubah algoritmane  (saran karena tidak ada ketentuan)

6. Blog udu nggo situs terlarang (bisa wajib apalagi di indonesia uu)

7. Menu navigasi (saran karena tidak ada ketentuan)

8. Memasang widget kaya dene arsip , katagori, tabel karo profil google plus , nek kie biasane wis umu katut nang blog (sudah tersedia di pembawaan tema blog) jangan lupa isi deskripsi blog anda

9. Kira-kira pengunjung 250/dina lah (saran karena tidak ada ketentuan dar google)

10. Kudu update nek agi tahap review google adsense (wajib)

11. Daftarna blog meng mesin google webmaster tool (mesin pencari untuk blog anda) (wajib)

Eling “ duwite blog ora kaya duwite youtuber nek blog perlu pejuangan keras”

Gombloh : Ketone akeh syarate ya kang ?

Masyis : Ya ora , ngonoh itung bae sing syarat wajib kur pira , eling loh siki jaman digital , masa ora payuaaa blog mu ? maning nek blog irit kuota nek arep ngepos tulisan.

Gombloh : hmmmm bener juga kang dari pada ngguang kuota ora genah tur regane larang. Kan dadi ana gunane.

Masyis : Ya wis ayuh bali.. wis jam tengah siji kayane :

Gombloh : Ya ayuh lik , Ngesuk aku belajari maning ya lik ….penasaran koh

Masyis : Ya mbloh pokoke Nek aku bisa mesti tek tidokna ra bakal tek umpetna apa maning babagan ilmu. Men pada-pada kepenake uripe. Mbloh sing genah duwit blog akeh halale, ngertine dewek ulih jasa iklan kas PT-ne Mbah google,,,, hahahha

Gombloh : hahahahah mbah google oh mbah google.
Kemudian keduanya pulang kerumah menggunakan sepeda da mengayuh pedal dengan santai sambil sedikit-sedikit keduanya tertawa karena ke akraban-nya…
Bersambung………………

Wis niat Nge-Blog Urung .. Yu Kang…?

# Nek Wis Niat Mulai Nge-Blog Maene kudu ngerti :







 * Strategine Ngerti kie disit lik :

1, Belajar Blogger Bagi Pemula : WajibMengenal Pagerank dulu (tingkatanHalaman)

2. Belajar Blogger Bagi Pemula : Hubungan Pagerank dan Kualitas Artikel

* Wajib Paham Nduwur Loro disit Terus gari Kie :

1. Belajar Blogger Bagi Pemula : Mempersiapkan Situs dan Domain ( Layanan Gratis )

2. Belajar Blogger Bagi Pemula : Memilih nama Unik Domian

3. Belajar Blogger Bagi Pemula : Kemantapan,  Pilih Blogspot atauWordpress

4. Belajar Blogger Bagi Pemula : Mengenal Web Hosting (penyimpanan Data Internet)

5. Belajar Blogger Bagi Pemula : TipsMemilih Jasa Domain Dan Hosting (nek kepengin tuku)

6. Belajar Blogger Bagi Pemula : Mengenal SEO Keyword dan Risetnya ( membidik Kata)

7. Belajar Blogger Bagi Pemula : ForumDofollow dan Nofollow (SEO) (Tidak Dibaca Tidak Apa)


9. Belajar Blogger Bagi Pemula : Mengintip Keyword Pesaing Blog (men cepet Munggah Pagerank-nge)

10. Belajar Blogger Bagi Pemula : Caramendapatkan Trafik organic Tinggi dan Non Organik yang Aman (Trafik Organik Impian Semua Blogger) (Wajib Ngerti)

*Tambahan Tok Tips Blogger Dalam Menulis :




Sekian Penjelasan Blogger Versi Ngapak semoga mudah dipahami dan tidak garing artike kiranya cukup segitu dulu lain kali bisa di sambung lagi blog Versi Wong Ndesa Melek Intenet , apa bila ada kata yang kurang mohon maaf sebesar-besarnya dan apabila ada kata kurang bisa di pahami silahkan tanyakan lewat coment dan apabila ada kekurangan mohon di lengkapi , Salam Blogger Ngapak Kebumen. MASYIS
Wassalamu’alaikum wr.wb


Ditulis 12 jam dibagi dalam 2 hari.

Artikel Terkait

Previous
Next Post »